A Ságvári Endre megállón át vezet az út a Puskás meccsére

Felcsút, 2014. április 26.
A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában vívott Puskás Akadémia - Videoton FC találkozó a felcsúti Pancho Arénában 2014. április 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Felcsút, 2014. április 26. A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában vívott Puskás Akadémia - Videoton FC találkozó a felcsúti Pancho Arénában 2014. április 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ingyenes buszjáratokat indít a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a hétvégi DVSC elleni meccsre. A klub kommunikációs vezetője szerint jóval a piaci ár alatt szállítják a szurkolókat, az igények alapján a jövőben felülvizsgálhatják a járatok számát.
Vágólapra másolva!

Hét különböző helyről ingyenes buszjáratokat indít a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a hétvégi Debrecen elleni mérkőzésre. A járatok délután 2 és 3 között veszik fel a szurkolókat, majd a meccs után fél héttől hazaszállítják őket. Az egyik járat például Tatabányán a Ságvári Endre úton két helyen is megáll.

Jelzések

Számtalan jelzés érkezett a Puskás Akadémia klubjához az utóbbi hónapokban, hogy sokan nem tudnak eljutni a meccsekre a helyi infrastrukturális nehézségek miatt – mondta el az Origónak Takács Bence. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs vezetője szólt arról is, hogy a kora esti kezdések miatt sokan bár el tudtak jutni a mérkőzésekre, hazafelé már nem volt tömegközlekedési lehetőségük.

Több településről ingyen juthatnak el a Puskás Akadémia meccsére Forrás: MTI/Illyés Tibor

A bérletes és szurkolói kártyával rendelkező szimpatizánsaik számára jó lehetőség lehet a buszjáratok beüzemelése. "Ha lesz elég igény, akkor a jövőben is megmaradnak a buszjáratok, de most még csak tesztjelleggel nézzük meg, hogy mennyien jönnek majd el a mérkőzésekre." Takács Bence azt is elmondta, hogy például Dortmundban is van hasonló szolgáltatása a kluboknak.

A piaci ár alatt

Még nem lehet meghatározni, hogy pontosan mekkora költséget jelent a szurkolók buszoztatása, mivel a DVSC elleni meccsen először lesz erre lehetőség. Három mérkőzésen nézzük meg, hogy mennyien veszik majd igénybe ezt a szolgáltatást, és utána mérlegeljük, hogy milyen vonalakon marad meg a buszjárat. A piaci ár alatt szállítjuk majd a szurkolókat – mondta a kommunikációs vezető.