Kiderült, mennyibe került a Putyin-látogatás

PUTYIN, Vlagyimir Budapest, 2015. február 17.
Rendőrök biztosítják az Országház előtti Alkotmány utcát Vlagyimir Putyin orosz elnök érkezése előtt 2015. február 17-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2015. február 17. Rendőrök biztosítják az Országház előtti Alkotmány utcát Vlagyimir Putyin orosz elnök érkezése előtt 2015. február 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Soha nem látott biztonsági intézkedésekkel készült a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vlagyimir Putyin múlt heti látogatására. Most már az is kiderült, hogy mindez mennyibe került a rendőrségnek. 
Vágólapra másolva!

Utakat zárt le, hatalmas erőkkel biztosította a helyszíneket, és még a csatornafedeleket is lehegesztette a fővárosi rendőrség az orosz elnök február 17-ei látogatásán. Vlagyimir Putyin mindössze néhány órát töltött Budapesten, de még úgy is több tízmillió forintba került az őrzése, hogy a saját biztonsági emberein kívül a páncélozott autóját is elhozta.

Rendőrök biztosították az Alkotmány utcát Putyin érkezése előtt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 43 millió forint

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy közérdekű adatigénylésre válaszolva most nyilvánosságra hozta, mennyibe került az elnöki látogatás biztosítása. Kiderült, hogy összesen 42 millió 956 ezer forintot költöttek rá.

Ebből a legtöbbet, 29 millió 280 ezer forintot személyi juttatásokra költöttek, 10 és fél milliót munkabérként, 18 és fél milliót pedig a túlórákért fizettek ki. A munkáltatót terhelő járulékok majdnem 8 milliót tettek ki.

Nem került kevés pénzbe a kivezényelt rendőrök élelmezése sem, 4 millió 722 ezret költöttek ételre és italra, benzinre pedig 1 millió forint ment el.