Embercsempészeket fogtak Budapesten

furgon, menekültek, Letenye
Itt zsúfoltak össze 28 menekültet, embertelen körülmények között
Vágólapra másolva!
Embercsempész bűnszervezet vezetőit fogták el Budapesten. Az egy szír és egy palesztin állampolgár által vezetett szervezet a gyanú szerint több száz szír embert csempészett ki Németországba – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A 32 éves szír Mahmoud S. és a 39 éves palesztin Alaa H. szír illegális bevándorlók Magyarországra való becsempészését, Budapestre szállítását, elszállásolását és Németországba való továbbutazását szervezte meg.

Hónapok óta szállítottak

A rendőrség adatai szerint a szervezet 2014 szeptembere és 2015. február 14-e között 15–25 emberből álló csoportokban szállította a migránsokat. A gyanú szerint összesen több száz szír menedékkérőnek segítettek illegálisan eljutni Németországba.

Sok embercsempész ilyen furgonokban, embertelen körülmények között szállítja a menekülteket. Volt olyan eset, amikor 28 menekültet zsúfoltak be Forrás: police.hu

Rengeteg pénzt szedtek össze

A bűnszervezet két vezetőjét a nyomozók február 14-én Budapesten fogták el. A Mahmoud S. tartózkodási helyén tartott házkutatás során a nyomozók útleveleket, nagyon sok készpénzt, valamint 20 ezer amerikai dollár értékű pénzátutalásról szóló számlát foglaltak le.

Csak az elmúlt egy hónapban több mint 21 ezer migránst fogtak el a hatóságok – derült ki a rendőrség összesítéséből. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.