Tapolcai választás: a Fidesz lett az első

Tapolca 0603
Tapolcán is újra az urnákhoz kell járulni
Vágólapra másolva!
Az induláshoz szükséges 500 ajánlás négyszeresét gyűjtötte össze a Fidesz-KDNP április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelöltje. Fenyvesi Zoltán szerda délelőtt adta le az íveket tapolcai választási irodán. A kormánypártok a február 22-i veszprémi választáson súlyos vereséget szenvedtek.
Vágólapra másolva!

Fenyvesi Zoltán elmondta: folytatják a támogató ajánlások gyűjtését. Úgy fogalmazott: „szeretnénk minden választópolgárhoz eljutni, megtudni problémáikat, igényeiket és meghallgatni javaslataikat”.

A jelöltek hétfőn kezdhették meg gyűjteni a választók ajánlásait az időközi választásra, amelyet Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Tapolcán már nem a Fidesz-kétharmad a tét Forrás: Origo

Itt szavazhatnak

A voksolás hatvan település választópolgárait érinti: szavazhatnak Ábrahámhegy, Ajka, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Balatonrendes, Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyepükaján, Gyulakeszi, Halimba, Hegyesd, Hegymagas, Hetyefő, Hosztót, Kapolcs, Káptalanfa, Káptalantóti, Kékkút, Kisapáti, Kővágóörs, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Mindszentkálla, Monostorapáti, Nagyvázsony, Nemesgulács, Nemeshany, Nemesvita, Nyirád, Öcs, Pula, Pusztamiske, Raposka, Révfülöp, Rigács, Salföld, Sáska, Sümeg, Sümegprága, Szentbékkálla, Szentimrefalva, Szigliget, Szőc, Taliándörögd, Tapolca, Ukk, Uzsa, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalahaláp, Zalameggyes, Zalaszegvár választói.

Kész Zoltán simán győzött Veszprémben Forrás: MTI/Nagy Lajos

Simán győzött Kész

A február 22-i veszprémi időközi országgyűlési választáson a független Kész Zoltán diadalmaskodott, így eldőlt, hogy a Fidesznek nem lesz kétharmados többsége a parlamentben. Kész Zoltán a szavazatok 42,66 százalékát szerezte meg. Némedi Lajosra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 33,64 százaléka, Varga-Damm Andreára, a Jobbik jelöltjére 14,14 százaléka szavazott, Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét 4,57 százalék támogatta.

Nem országos

A vasárnapi veszprémi időközi országgyűlésiképviselő-választás nem vetíthető ki országos szintre, és a baloldali pártok által támogatott független jelölt győzelméből még az áprilisi tapolcai választás eredményét sem lehet megjósolni – vélekedtek politológusok és elemzők egy kedd esti budapesti konferencián. Elsősorban a kormánypárt táborának bizonytalanságát mutatja a Fidesz veszprémi veresége a Századvég elemzése szerint.