Fél éve erre várt Budapest

lomtalanítás
Budapest, 2012. február 25. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai összeszedik és elszállítják a lomtalanításra kirakott hulladékot az V. kerületben. A lakosság minden évben igénybe veheti az FKF Zrt. meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatását. Az éves lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Február 28-án szombaton megkezdődik a lomtalanítási szezon Budapesten, elsőként az V. kerületben.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ezúttal is az évek óta alkalmazott rendszerben végzi a lomtalanítást. Budapest kerületeit körzetekre osztották, hogy a közterületen összehordott lomok rövidebb ideig okozzanak kellemetlenséget a lakóknak, a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek.

Az egyes körzetekben élőket a lomtalanítás előtt 7-10 nappal hivatalos levélben tájékoztatják a lomok kihelyezésének időpontjáról. Ebben leírják azt is, hogy mit lehet kirakni az utcára és hogyan kell elhelyezni a lomokat.

Korábbi felvétel Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltetnek, ahol leadhatók lesznek a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok. Az elszállítást követően a közterület-fenntartó munkatársai elvégzik az érintett körzet alapos takarítását.

A közterületre kirakott lomok jogilag a közszolgáltató tulajdonában vannak, így azok elhordása, elszállítása lopásnak minősül.