Segítséget kért a magyaroktól Colleen Bell

nk20150206
Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete (j2) és André Goodfriend követtanácsos (j3) a mangalica fesztiválon Budapesten
Vágólapra másolva!
Személyes üzenetben kérte a magyarok segítségét az amerikai nagykövet. Colleen Bell arra kíváncsi, hogyan tudná jobban megismerni az országot. Az Origo is segít. 
Vágólapra másolva!

Colleen Bell a nagykövetség Facebook-oldalára posztolt videóban arról beszélt, szeretné jobban megérteni Magyarországot, ehhez viszont tudnia kell, mit érdemes megnéznie.

„Mondják el, önök szerint mit kellene látnom, hogy jobban megértsem országuk gazdagságát és sokszínűségét, történelmét és jelenlegi kihívásait” – mondta Colleen Bell, aki a legjobb ötletek beküldőivel személyesen is találkozik majd.

Busójáráson is volt már

Javasolni bármit lehet a Facebook-oldalon, akár egy történelmi emlékhely meglátogatását, vagy egy magyar étel megkóstolását is.

Colleen Bell és André Goodfriend a mangalicafesztiválon Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A nagykövetnek nem ez az első üzenete, érkezése után videóban köszöntötte a magyarokat. Később részt vett a mohácsi busójáráson és a budapesti mangalicafesztiválon. Sőt, Bell a magyar pörköltet is kipróbálta már, méghozzá Andy Vajna vacsoráján, ahol találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Az Origo szívesen segít

Ha Colleen Bell a magyarországi tájegységeket szeretné megismerni, az Origo mindenképpen ajánlja neki az OzoneNetwork TV sorozatát. A Magyarország madártávlatból című, szinte csak drónnal forgatott, négyszer 50 perces dokumentumfilm az ország legszebb épületeit és tájait mutatja be.