Régi barátság miatt ment Colleen Bell Vajnához

Colleen Bell, Colleen Budapest, 2015. január 21.
Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Budapesten, a Hősök terén ahol megkoszorúzta a Hősök Emlékkövét 2013. június 3-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. január 21. Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Budapesten, a Hősök terén ahol megkoszorúzta a Hősök Emlékkövét 2013. június 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Nem az esetleges politikai találkozók miatt vett részt Andy Vajna vacsoráján Colleen Bell. Az amerikai nagykövet családja jó barátságot ápol Arnold Schwarzeneggerrel, ezért ment el tiszteletére rendezett ünnepségre, ahol végül Orbán Viktorral is összefutott. 
Vágólapra másolva!

Megbízólevelének átadása óta nem először találkozott Orbán Viktorral Colleen Bell. Az amerikai nagykövet január 19-én érkezett meg Budapestre, három nappal később pedig át is adta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek. Nem sokkal később Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter adott vacsorát a tiszteletére, azóta pedig több kormánytaggal tárgyalt.

Colleen Bell első budapesti útja a Hősök terére vezetett. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Régi családi barát

Tegnap este Andy Vajna vacsoráján Colleen Bell a miniszterelnökkel is találkozott. Az információt mindkét fél megerősítette.

"Orbán Viktor valóban találkozott az új amerikai nagykövettel a vacsorán, az est folyamán jó hangulatú beszélgetést folytattak" – írta az Origónak Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az amerikai nagykövetség szóvivője azt is elmondta, miért vett részt az ünnepségen Colleen Bell.

„A nagykövet asszony egy magánvacsorán vett részt Arnold Schwarzenegger látogatásának tiszteletére, a volt kormányzó régi ismerőse a Bell családnak” – közölte Elizabeth Webster szóvivő. „Colleen Bell örömmel várja a hivatalos találkozást a miniszterelnökkel, amint erre lehetőség adódik” – tette hozzá.

Szimbolikus találkozó

Egy ilyen látogatás mindenesetre csak szimbolikus jelentőségű lenne, hiszen a diplomáciában a köztársasági elnöknek kell fogadnia a nagykövetet, erre pedig már sor került. Sőt, az, hogy Szijjártó Péter is vacsorát adott Colleen Bell tiszteletére, komoly eredmény – jelezték külügyi forrásaink.

Maga Orbán Viktor is arról beszélt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen, hogy az új amerikai nagykövet nagyon jó munkát végez, és javulni fognak a két ország kapcsolatai.

Colleen Bell sok hollywoodi sztárt ismer, itt éppen Don Johnsonnal pózol Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Shugerman

Hollywoodi ismeretség

Colleen Bell nagyköveti kinevezése előtt a Gazdagok és szépek című szappanopera producere volt, Beverly Hills-i villájában gyakran megfordultak hírességek is. Arnold Schwarzeneggert, a volt kaliforniai kormányzót is innen ismeri.