Orbán Viktor találkozott Colleen Bell-lel

Colleen Bell
Colleen Bell új amerikai nagykövet és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere írnak alá szerződést az EMMI épületében 2015 február 3-án
Vágólapra másolva!
Az Origo információi szerint Colleen Bell amerikai nagykövet tegnap este találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Vágólapra másolva!

A magyar kormányfő és az amerikai nagykövet Andy Vajna házában találkozott az Arnold Schwarzenegger tiszteletére rendezett vacsorán. Ez nem tekinthető hivatalos látogatásnak, de mindenképpen előrelépés, hiszen Orbán eddig nem fogadta Colleen Bellt. Ugyanezen a vacsorán Arnold Schwarzenegger és Orbán Viktor találkozójáról fénykép is készült.

Colleen Bell új amerikai nagykövet január 19-én érkezett Magyarországra Fotó: Szabó Gábor - Origo

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette az információt.

"Orbán Viktor valóban találkozott az új amerikai nagykövettel a vacsorán, az est folyamán jó hangulatú beszélgetést folytattak" - írta.

A magyar kormányfő egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen korábban arról beszélt, hogy javuló amerikai kapcsolatokra számít, és Colleen Bell nagykövet véleménye szerint nagyon jó munkát végez.

Kerestük az amerikai nagykövetséget is, ahol választ ígértek kérdésünkre.

Szimbolikus jelentőségű

Colleen Bradley Bell január 19-én érkezett Magyarországra. Érkezése után három nappal át is adhatta a meghívólevelét Áder János köztársasági elnöknek, Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter pedig vacsorát adott a tiszteletére, Orbán Viktorral azonban eddig nem találkozott.

Külügyi forrásaink szerint a miniszterelnöki találkozónak ugyanakkor csak szimbolikus jelentősége van, hiszen a nagykövetségek vezetői a köztársasági elnöknek felelnek, a miniszterelnöknek nem kell fogadnia őket.