Miniszteri biztos segíti a nemezeti cirkuszügyet

rezsifórum Hoppál Péter
Rezsifórum a XIII. kerületben
Vágólapra másolva!
Márciustól egy másik új vezető a szabadtéri múzeumok megújításán dolgozik majd.
Vágólapra másolva!

Két új miniszteri biztost neveztek ki az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) március 1-jétől: Cseri Miklós a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély tájegységének megvalósításáért, valamint a szabadtéri múzeumok és tájházak szakmai megújításáért, Fekete Péter pedig a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért lesz felelős.

Hoppál Péter kulturális államtitkár jelentette be a két új miniszteri biztost Fotó: Origo

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár közölte: sajtóhírekkel ellentétben nincs semmilyen személyes ellentéte eddigi helyettesével, Cseri Miklóssal, aki eleve átmeneti időre vállalta a pozíciót. Most miniszteri biztosi tisztsége mellett visszatér a Szentendrei Skanzen élére, az új helyettes államtitkár pedig Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet eddigi főigazgatója lesz márciustól - közölte.

Hoppál szerint a Békéscsabai Jókai Színházat vezető Fekete Péter feladata a Fővárosi Nagycirkusz társadalmi pozicionálásának, valamint elhelyezési koncepciójának kidolgozása lesz a Liget Budapest projekt részeként. Az államtitkár bejelentette: a nyugdíjba vonuló Csorba László év végéig marad a Nemzeti Múzeum főigazgatója, és a minisztzer majd eldönti, kiír-e a tárca új főigazgatói pályázatot.