Gyurcsány hívei együtt látták Kubatovot és Schiffert

Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció szerint Schiffer András, az LMP társelnöke és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója közösen, egyeztetve töltötte a múlt hétvége egy jelentős részét Veszprémben, ahol időközi parlamenti választást tartottak – Varju László, a DK alelnöke. Az LMP beperelte Varju Lászlót a kijelentései miatt.
Vágólapra másolva!

Varju László azt mondta, a DK aktivistái az utcán járva lettek figyelmesek arra, hogy Schiffer András és Kubatov Gábor „közösen egyeztetve, ezt a hétvégét, egy jelentős részét együtt töltötték. A Fidesz kampányközpontjában, ott találkoztak”. Megjegyezte, hogy erről fénykép is készült, „ami bejárta az internetet”.

Hozzátette, ennek azért is van jelentősége, mert az elmúlt években több alkalommal is tapasztalták, hogy „gyanús, több ezer kopogtatócédula került hirtelen elő”, Illés Zoltán volt államtitkár pedig a közelmúltban arról beszélt, hogy a Fidesz az ő gyengítésére használta fel az LMP-t.

Nem adott egyértelmű választ

Varju Lászlót többször, több formában is megkérdezték arról, hogy van-e fényképfelvételük, vagy szemtanúval tudják-e igazolni, hogy Kubatov Gábor és Schiffer András találkoztak és egyeztettek a hétvégén Veszprémben.

A DK alelnöke ezekre a kérdésekre nem adott egyértelmű igenlő választ. Úgy fogalmazott, számukra egyértelmű, hogy a Fidesz kampányközpontjában jelen volt Schiffer András is, és „mi azt gondoljuk és azt állítjuk, hogy ott az együttműködésre sor kerülhetett”. Azt is megjegyezte, hogy a két említett politikus vasárnap „nagy valószínűség szerint” találkozott.

A helyben lévők pedig „egyértelműen állították és állítják, hogy igenis közös helyzetben voltak” – tette hozzá. Egyúttal kijelentette, hogy nem tartják életszerűnek és normálisnak, hogy az egymással versengő pártok „lényegében ugyanazt” a helyet választják maguknak.

Feljelent az LMP

Az LMP feljelentést tesz és beperli Varju Lászlót, miután a Demokratikus Koalíció alelnöke minden alap és bizonyíték nélkül vádolta a párt társelnökét azzal, hogy a veszprémi választás előtt a Fidesz kampányközpontjában járt vagy fideszes vezetőkkel egyeztetett volna. A hétvége során sem Schiffer András, sem az LMP más politikusa nem találkozott Kubatov Gáborral, és semmilyen fideszes kampányközpontban nem jártak.

Varju László maga is elismerte, hogy semmilyen bizonyítékkal nem tudja alátámasztani az általa megfogalmazott rágalmakat. A párt a leghatározottabban visszautasítja a vádakat és jogi úton vesz elégtételt a megfogalmazott állítások miatt. Az LMP elkeserítőnek tartja ugyanakkor, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra sem a kormánnyal akar harcolni, hanem az ellenzék ellenzékévé kíván válni – olvasható a párt közleményében.