Navracsics: Fúrják egymást a fideszes politikusok

Vágólapra másolva!
Fideszen belüli furkálódásokról beszélt Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szerint a párt politikusai személyes ambíciótól hajtva teszik mindezt. 
Vágólapra másolva!

Saját párttársait is bírálta Navracsics Tibor a Heti Válasznak adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz-tábort összekötő polgári Magyarországba vetett hit már a múlté lehet, az uniós biztos azt válaszolta, hogy ezt nem mondaná, de

Navracsics Tibor bírálta a párton belüli helyzetet Forrás: AFP/Thierry Charlier

Navracsics Tibor elmondta azt is, hogy míg korábban a Fideszben nem fúrták egymást a politikusok, némelyek ezt ma előszeretettel megteszik. Azt mondta, hogy személyes ambíciótól hajtva felhasználnak minden eszközt, így a média nyilvánosságát is. Mint fogalmazott, a bajtársiasság háttérbe szorult, ami elszomorítja őt.

Hozzátette, a fideszes politikusok a közös ügyről, a polgári Magyarországról kevesebbet beszélnek, és annak szellemében kevesebbet cselekednek. Úgy véli, ebben szerepük lehet a válság okozta kényszereknek, és annak is, hogy az ellenfél nagyon legyengült. Arra a kérdésre, hogy a tábor szétesése megállíthatatlan-e, Navracsics Tibor elmondta, hogy minden megállítható, ami embereken múlik. „Ez pedig rajtunk múlik.”

Tavaly év végén Pokorni Zoltán és Lázár János összekülönbözött. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.