Oroszországot bírálta Colleen Bell

Colleen Bell
Colleen Bell új amerikai nagykövet és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere írnak alá szerződést az EMMI épületében 2015 február 3-án
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin látogatásának napján élesen kritizálta Oroszországot Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. 
Vágólapra másolva!

Colleen Bell a NATO szövetséges országokat képviselő kollégáinak adott ma ebédet, ahol díszvendég volt Mihajlo Junger, a magyarországi ukrán nagykövetség ügyvivője.

Ingatag a tűzszünet

Beszédében az amerikai nagykövet elismerését fejezte ki a második minszki megállapodást tető alá hozó politikusoknak, de ingatagnak nevezte a tűzszünetet.

„Az Egyesült Államok a minszki megállapodások teljes körű érvényesítésére szólít fel még Debalcev környékén is” – mondta.

Colleen Bell élesen bírálta Moszkvát Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nem fogadjuk el az új Oroszországot

Bell nagykövet külön kiemelte a NATO-tagországok egységes erőfeszítéseit az ukrajnai béke érdekében.

„Közös üzenetünk azt is világosan kifejezte, hogy nem fogadjuk el az „új Oroszország” jövőképét, nem fogadjuk el a maláj repülőgép lelövésével kapcsolatos orosz magyarázatot, nem fogadjuk el a mariupoli civilek elleni rakétatámadásokat, és nem fogadjuk el az ártatlan embereket, köztük ártatlan gyerekeket gyilkoló vagy megnyomorító szeparatisták toborzásával, felszerelésével és felfegyverzésével kapcsolatos folyamatos valótlanságokat sem. Mi erre nemet mondunk. Ukrajna szuverenitására igent mondunk” – bírálta Moszkvát a nagykövet.