Éjjel-nappal lehet jelenteni a fővárosi kátyúkat

Kátyúk óbudán
Kátyúk óbudán
Vágólapra másolva!
A BKK Közút útellenőrei folyamatosan figyelik az utak állapotát, de várják a Budapest útjain közlekedők jelzéseit is. Kátyút a lakosság a Fővárosi Biztonsági Iroda éjjel-nappal hívható 06 1 301 75 00-as számán tud bejelenteni.
Vágólapra másolva!

A BKK állandó ügyeletet tart fenn az utak megfelelő minősége és biztonsága érdekében. A fűtési szezon kezdete, 2014 októbere óta több mint 7000 kátyút javítottak ki – olvasható a BKK közleményében.

Állandó ügyelet

A hideg, csapadékos idő különösen kedvez az úthibák, kátyúk kialakulásának. Ezek sok esetben nemcsak nehezítik a közlekedést, hanem balesetveszélyt is okoznak. A BKK Közút állandó, 24 órás ügyeletet működtet, hogy a főváros főbb forgalmú és a közösségi közlekedés által igénybe vett útjain a felmerülő veszélyeket azonnal megszüntesse. Ünnepnapokon – így március 15-én és húsvét minden napján – is készenlétben vannak, szükség esetén rögtön ki tudnak vonulni a veszélyes úthiba jelzésére és kijavítására.

A BKK Közút útellenőrei folyamatosan figyelik az utak állapotát, de várják a Budapest útjain közlekedők jelzéseit is. Kátyút a lakosság a Fővárosi Biztonsági Iroda éjjel-nappal hívható 06 1 301 75 00-as számán tud bejelenteni. Emellett a BKK Közút honlapjának (http://www.bkk-kozut.hu/) nyitóoldalán is található egy hibabejelentő. Természetesen e-mailben is lehet értesítést küldeni a burkolathibáról a következő címre: bkkkö[email protected].

Kevesebb kátyú

A kátyúhelyzet kezelésében az elmúlt években komoly változások történtek. A munkaszervezés megváltoztatásával a munkavégzés több műszakban történik az úthibák gyors kijavítása érdekében és azért, hogy a beavatkozások minél kevésbé akadályozzák a közlekedést. Emellett technológiai fejlesztések, korszerűsítések is történtek. Ennek is köszönhetően csökkent a kátyúk száma és a kijavításukig eltelő átlagos idő hossza.