Pénzt kért a korrupt kecskeméti ügyvédnő

Vágólapra másolva!
Ügyvédi visszaélés miatt emeltek vádat egy jogász ellen, aki kirendelt védőként két ügyfelétől is pénzt kért. Egyiküknek azt ígérte, hogy az ügyészség nem vádolja meg, a másikat pedig az előzetes letartóztatás megakadályozásával hitegette. 
Vágólapra másolva!

Az első ügyben egy fiatalkorút védett az ügyvédnő. A kihallgatás után, 2013. november 9-én azt mondta a fiatalember anyjának; megpróbálja elintézni, hogy az ügyészség ne emeljen vádat. Összesen 100 ezer forintot kért, de a pénzt nem kapta meg, ezért többször is felhívta az anyát.

Egy másik esetben egy őrizetbe vett férfihoz rendelték ki. A bíróság már a férfi előzetes letartóztatásáról döntött volna. Az ügyvédnő még a bíró döntése előtt megkereste a férfi élettársát és anyját. Azt mondta nekik, hogy csak akkor megy el a tárgyalásra, ha kap 50 ezer forintot, és további másfél millióért azt is elintézni, hogy a férfi egyszemélyes zárkába kerüljön. Azt is megígérte, hogy a férfi megússza az előzetes letartóztatást. Pénzt azonban akkor sem kapott.

A szabadlábon védekező ügyvédnőt két rendbeli ügyvédi visszaéléssel vádolják – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.