Vágólapra másolva!
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a tankerületeket naprakész információkkal látja el a szcientológiai egyház és társszervezeteinek működéséről és módszereiről – közölte a Klik a Társaság a Szabadságjogokért hétfői közlésére reagálva.
Vágólapra másolva!

Elmondták, hogy a tankerületek és az intézmények a vonatkozó jogszabályi előírásokat követve előzetesen szűrik az iskolákban megszervezendő prevenciós eseményeket és az előadásokat tartó szervezeteket.

Ahogy arról az Origó is beszámolt, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű adatkérésen alapuló jelentést tett közzé, amely szerint a szcientológusok, a drogterápia "álarca alatt", állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében.

Adatot kértek

A TASZ közérdekű adatkéréssel fordult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, hogy arról tájékozódjon, van-e nyoma a szcientológia egyházhoz közel álló szervezetek és az iskolák közötti együttműködésnek. Azt írták: a válaszból az derült ki, hogy több dokumentálható esetben

vagy más módon működtek együtt a tankerületekkel.

A Társaság a Szabadságjogokért jelentése szerint a szcientológia egyház tagjai több olyan szervezetet hoztak létre, amely "áltudományos módszerekkel drogterápiának vagy drogprevenciónak álcázott marketingtevékenységet" végez az egyház befolyásának növeléséért.

L. Ron Hubbard vallásalapító http://en.wikipedia.org

Nemrégiben írtunk arról, hogy az HBO új saját gyártású dokumentumfilmjével a szcientológiai egyházat támadja, korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja el.