A Kossuth-díjas Juhász Ferenc helyett a volt minisztert hívta meg a Miniszterelnökség

Juhász Ferenc
Vágólapra másolva!
A kétszeres Kossuth-díjas költő, Juhász Ferenc helyett a művész szocialista névrokona örülhetett a Miniszterelnöki Hivatal meghívójának. 
Vágólapra másolva!

Kínos bakit vétett a Miniszterelnök protokollfőnöke. Ambrus Jenő valószínűleg rosszul választotta ki a listából Juhász Ferenc költő e-mail címét, így történhetett meg, hogy az MSZP-s Juhász Ferencet hívta meg a Kossuth-díjasok díszvacsorájára.

Juhász Ferenc MSZP-s politikus névrokon, de nem Kossuth-díjas Forrás: AFP

Még az is lehet, hogy elmegy

A kellemetlen tévedésről a szocialista politikus számolt be a saját Facebook-oldalán.

„Saját, ősidők óta használt e-mail címemre küldték ezt az invitet a Miniszterelnöki Hivatalból. Igazán kedves formában értesítenek róla, hogy Kossuth-díj várományosa vagyok, hiszen csak a díjazottak részesülhetnek abban a megtiszteltetésben, hogy Viktorral vacsorázzanak. Bár a "Művész Úr" megszólítás ébreszt bennem némi kételyt, hogy tényleg jó helyre érkezett ez a levél, de gyorsan elhessegettem ezt a gondolatot. Mint az egyszeri pártvezető, aki reggelente a borotválkozó tükörben mindig a leendő miniszterelnököt látja, én is elgyengültem... lehet, hogy elmegyek... csak elférünk valahogy egy széken, az "igazi" Juhász Ferenccel!” – írta a volt honvédelmi miniszter.

Juhász Ferenc költő nem hasonlít a volt honvédelmi miniszterre Forrás: MTI/Kallos Bea

A vacsora március 15-én lesz a Vigadóban, addig a protokollfőnöknek minden bizonnyal lesz ideje, hogy kijavítsa a tévedést, és a kétszeres Kossuth-díjas költőnek, a nemzet művésze címmel is kitüntetett Juhász Ferencnek elküldje a meghívót.