Tarlós: Lesz Moszkva tér, de nem a Széll Kálmán téren

Tarlós István főpolgármester szavaz 2014. önkormányzati választás
Tarlós István főpolgármester szavaz a III. kerületi 19. számú szavazókörben 2014. október 12-én, önkormányzati választás
Vágólapra másolva!
Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren - így reagált Tarlós István főpolgármester Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő nyílt levelére, amiben a politikus azt javasolta, hogy a Széll Kálmán teret nevezzék vissza Moszkva térnek.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben azt írta, hogy a Moszkva teret a II. kerület írásos civil kezdeményezésére nevezték, „nem át, hanem vissza Széll Kálmán térnek”. Tarlós István közölte azt is, hogy „Horváth Csabáéknak el kellene dönteniük, miként hangolják össze az orosz katonák 70 évvel ezelőtti sorsa feletti aggodalmaikat a közelgő Putyin-látogatással szembeni ellenérzéseikkel”.

Munkálatok a Széll Kálmán téren Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Kőbányán félreértik a helyzetet"

A kőbányai képviselő-testület hétfőn egyhangúlag elvetette, hogy a X. kerületi Óhegy parkot Moszkva parkra nevezzék át.

A X. kerületi Óhegy park. Ezt nevezné át Tarlós István főpolgármester Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Moszkva tér lehetséges új helye kapcsán Tarlós István szerint „Kőbányán is félreértik a helyzetet”, mivel a kerületnek nem egyetértési, hanem csak véleményezési joga van.

Budapest utca Moszkvában?

„Ettől függetlenül azonban úgy döntöttem, hogy a helyszínről szóló végleges előterjesztéssel megvárom a moszkvai főpolgármester néhány hónap múlva esedékes budapesti látogatását, mikor is moszkvai Budapest utcáról is szeretnék megállapodni” - írta Tarlós István.

Ne Kőbányán erőltesse a Moszkva teret, inkább nevezze vissza arra a Széll Kálmán teret – ezt kérte a fővárosi szocialisták testülete a főpolgármestertől. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.