153 millió forintos hiányt hozott össze a zenekari vezető

Vágólapra másolva!
153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját. A lezárult belső vizsgálat szerint Mérei Tamás állítólag három év alatt gyűjtötte össze ezt a hiányt, miközben nem teljes körű jelentéseket adott le az önkormányzatnak és külön mappákban tartotta a kifizetetlen számlákat.
Vágólapra másolva!

Az Iseumi Nyári Szabadtéri Játékok újraszervezőjét könyvelőjével együtt még januárban azonnali szabadságra küldték. Az ok az önkormányzat tulajdonában lévő zenekarnál felmerülő nagy hiány volt. Belső vizsgálatot indítottak az ügyben, de még annak lezárulta előtt azonnali hatállyal el is bocsátották Méreit – olvasható a nyugat.hu-n.

Az elmúlt három év alatt (2012., 2013. és 2014.) 153 millió hiány keletkezett a zenekarnál. Vagyis évente hozzávetőlegesen 50-60 millió. Egyébként a zenekar éves költségvetése évente átlag 400 millió forint. Amikor az ellenőrök kimentek a zenekar könyvelést átnézni, az elmúlt három év ki nem fizetett számláit külön mappákban találták. Kiderült, hogy a zenekar évről évre nem teljes körű elszámolásokat adott le a városnak.