Visszakéri a Moszkva teret Tarlóstól az MSZP

Moszkva tér, Széll Kálmán tér
Budapest, 2014. március 26. A Széll Kálmán tér (1951 és 2011 között: Moszkva tér), a budai közösségi közlekedés egyik forgalmas csomópontja a főváros II. kerületében, középen a BKK-BKV M2-es metróvonalának felszíni állomásépülete esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Ne Kőbányán erőltesse a Moszkva teret, inkább nevezze vissza arra a Széll Kálmán teret - kéri a főpolgármestertől az MSZP.
Vágólapra másolva!

Nem a keleti nyitás jegyében, hanem a főváros múltját, történelmét tiszteletben tartva a fővárosi szocialisták is támogatják, hogy ismét legyen Budapesten egy Moszkváról elnevezett reprezentatív közterület. Hozzátették: már 2011-ben sem értettek egyet a Moszkva tér átnevezésésel.

A Széll Kálmán tér 1951 és 2011 között volt Moszkva tér Forrás: MTI/Róka László

A fővárosi szocialistáknak nem volt kifogásuk az ellen, hogy a kőbányai Óhegy park legyen a jövőben Moszkva park, ám meggyőződésük, hogy ilyen döntést csak a helyiekkel egyetértésben szabad hozni". Az MSZP-sek arra utaltak, hogy Tarlós István bejelentése után a kőbányai képviselő-testület egyhangúan kimondta: nem akarnak Óhegy parkból Moszkva parkot.

A X. kerületi Óhegy park: ezt nevezné át a kerület ellenében Tarlós István Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ezért is javasolja most az MSZP Tarlósnak, hogy a jelenlegi Széll Kálmán teret nevezze vissza, mert „ez lenne a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb és egyben legolcsóbb megoldás". Itt tartottak ugyanis a legtovább a harcok Budapesten, és a tér a budapestiek többsége számára a mai napig a Moszkva tér.