Vona Gábor szembedicséri Vlagyimir Putyint

Vona Gábor, Jobbik, évértékelő
Budapest, 2015. január 31. Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédet mond pártja évértékelő rendezvényén Budapesten a Dürer Rendezvényházban 2015. január 31-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Vona Gábor szerint Európának nem azt kell tennie, amit Washington rákényszerít. A Jobbik elnöke úgy látja, nem reális egy közép-európai birodalom létrehozása.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Heti Válasznak adott interjújában többek között azt mondta, Vlagyimir Putyin megítélése az ő szemében is jó. Nem azt a démont látja benne, akit a nyugati és az atlantista sajtó. Putyin jól ismeri a néplelket, a jelcini káosz után összekapta Oroszországot.

A Jobbik elnöke arról is beszélt, hogy Európa ne azt tegye, amit Washington rákényszerít. Úgy látja, a NATO nem védelmi szövetségként, hanem agresszorként kezd tevékenykedni Ukrajnában. Hozzátette, nyitottak a nyugati nyitásra.

Vona Gábor oroszszimpátiáját firtató kérdésekre adott válaszából kiderült: a korábbi hírekben szereplő Gyöngyösi Márton és Szaniszló Adrienn mellett valószínűleg őt és Szávay Istvánt is kitiltották Ukrajnából.Vona Gábor szerint nem reális egy közép-európai birodalom létrehozása.