Ne próbáljon átkelni a Rákóczi hídon a hétvégén!

Egy Tatra villamos közlekedik a budapesti Rákóczi hídon. Először ment át próbaúton villamos a Rákóczi hídon, egy Tatra, egy Combino és egy motoros fedett teherkocsi típusú villamossal is tesztelték az 1-es villamos pályáját. Volt, hogy a híd mindkét villa
Egy Tatra villamos közlekedik a budapesti Rákóczi hídon. Először ment át próbaúton villamos a Rákóczi hídon, egy Tatra, egy Combino és egy motoros fedett teherkocsi típusú villamossal is tesztelték az 1-es villamos pályáját. Volt, hogy a híd mindkét villamospályáján haladt egy-egy szerelvény
Vágólapra másolva!
Szombat reggeltől vasárnap estig zárva lesz a híd terheléses vizsgálat miatt.
Vágólapra másolva!

Lezárják a hétvégén a Rákóczi hidat Budapesten. Szombat hajnali fél négytől várhatóan vasárnap este nyolc óráig nem lehet használni a hidat, mert terheléses vizsgálatot tartanak. Nem lehet majd használni a budai és pesti felhajtó szakaszait sem - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A zárás a pesti oldalon a Gubacsi úti kereszteződéstől, Budán a Prielle Kornélia utcától kezdődik. Az autósoknak a hídlezárás idején a Budafoki út–Bogdánfy utca–Irinyi József utca–Petőfi híd–Ferenc körút–Üllői út–Könyves Kálmán körút útvonalat javasolják.

Tatra villamos a Rákóczi hídon egy korábbi teszten Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lezárás miatt az 1-es villamos is csak rövidített útvonalon, a Mester utcáig szállít utasokat. A Közvágóhíd végállomást a Petőfi hídon át közlekedő 103-as busszal lehet elérni. A 103-as busz az 1-es villamossal összehangolva, napközben a megszokottnál sűrűbben, 8-9 percenként közlekedik.

A terheléses vizsgálat miatt a korább jelzett határidőnél később fog átmenni a hídon az 1-es villamos. Erről itt olvashat bővebben.