Kutyákat toboroz a rendőrség

Játszó kutyák, németjuhászok
Vágólapra másolva!
Kutyákat vásárolna a rendőrség. Dunakeszire várják azokat, akik szeretnének kutyákat eladni rendőri szolgálatra. Elsősorban 10-14 hónapos német- és belga juhászokat keresnek. Bírniuk kell, hogy lőnek a fülük mellett.
Vágólapra másolva!

Kutyavásárt hirdetett a rendőrség. Az hirdetményt az Országos Rendőr-főkapitányság tette közzé a police.hu-n. Magánszemélyek, társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok jelentkezését várják.

Ilyennek kell lenniük:

  • német- és belga juhászkutyák,
  • 10-14 hónaposak,
  • rendelkeznek mikrochippel és
  • veszettségi elleni védőoltással.
Forrás: AFP/Frederico Gambarini

Azt, hogy alkalmasak-e rendőri szolgálatra az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ állatorvosa és egy bizottság bírálja el. Megvizsgálják, rendelkeznek-e a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal. Például azt, miként reagálnak egy 7,62-es gépkarabélyból leadott lövésre.

A vásárt szerdánként tartják az ORFK Dunakeszi Oktatási Központjában. Elsősorban német juhászkutyákat és a belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változatát, másodsorban e két fajta keverékét, harmadsorban más fajtákat várnak. Nem kell, hogy törzskönyvezettek legyenek.

Dunakeszin korábban kiszolgált kutyákat is elárvereztek. Erről itt olvashat bővebben.