Orbán Viktor lesöpörte Simicska gecizését

Orbán Viktor; Chakrabarti, Suma Budapest, 2015. február 9.
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Suma Chakrabarti, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke (b) és Andreas Treichl, az osztrák Erste Group Bank AG vezérigazgatója (j) sajtótájékozt
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Suma Chakrabarti, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke (b) és Andreas Treichl, az osztrák Erste Group Bank AG vezérigazgatója (j) sajtótájékoztatót tart
Vágólapra másolva!
Nem vesz részt a vitában – ezzel hárította el Orbán Viktor, hogy érdemben reagáljon Simicska Lajos múlt pénteki kirohanására, amikor is a médiavállalkozó gecinek nevezte a miniszterelnököt.
Vágólapra másolva!

Sem én, sem a kormány nem vettünk és veszünk részt ilyen vitákban – ezt válaszolta a kormányfő a Simicska-botránnyal kapcsolatos újságírói kérdésekre egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen, ahol bejelentették, hogy az állam tulajdonrészt szerez a magyarországi Erste Bankban, az RTL Klub és az Index azt is hiába tudakolta a miniszterelnöktől: nem tart-e attól, hogy Simicska Lajos kiszivárogtathat róla információkat.

Orbán a tájékoztatón elhárította a kérdést, mondván: nem vesz részt a vitában Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Simicska Lajos pénteken azzal nyitott új frontot a médiaháborúban, hogy keményen nekiment Orbán Viktornak. Nemcsak azt állította, hogy a reklámadó új változatával a kormány célja a nem teljesen lojális sajtó ellehetetlenítése, hanem káromkodva szidta is a miniszterelnököt.

Az Origo összeállításából az is kiderül, hogy trágárság gyakran csúszik ki más politikus száján is, legyen az miniszterelnök, polgármester vagy parlamenti képviselő. Gyurcsány Ferenc már évekkel Simicska Lajos gecizése előtt kurvaországozott, Deutsch Tamás faszozott, más lotyózott vagy kurvázott.