Nincs gyanúsítottja a halálos rendőrbalesetnek

Budapest, 2015. február 7.
Baleset helyszíne a főváros XVIII. kerületében 2015. február 7-én, ahol két rendőr életét vesztette egy közúti balesetben kora hajnalban. Az Üllői úton történt balesetben három autó ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati g
Budapest, 2015. február 7. Baleset helyszíne a főváros XVIII. kerületében 2015. február 7-én, ahol két rendőr életét vesztette egy közúti balesetben kora hajnalban. Az Üllői úton történt balesetben három autó ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati gépkocsi volt. A rendőrautóban utazó törzsőrmester és őrmester olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az egyik gépkocsiból egy embert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba vittek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egyelőre senkit sem gyanúsított meg az ügyészség amiatt a baleset miatt, amelyben két rendőr vesztette életét. Még vizsgálódnak, hogy kiderítsék ki a felelős. 
Vágólapra másolva!

Szakértők bevonásával vizsgálják tovább azt a szombati budapesti balesetet, amelyben két rendőr a helyszínen maghalt. A Központi Nyomozó Ügyészség hétfőn kiadott közleménye szerint ezután tisztázódik majd, hogy ki okozta a tragédiát.

Helyszínelő rendőr Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök még a baleset napján elkaptak egy férfit, aki elmenekült a helyszínről, azonban nem derült ki egyértelműen, hogy ő a hibás, ezért nem is vették őrizetbe.

A baleset a Budapest XVIII. kerületében, az Üllői úton történt. Egy autó balra kanyarodás közben összeütközött a vele szemben, a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető fény- és hangjelzés nélkül közlekedő rendőrautóval.