A médiahatóság is beszállhat az Orbán-Simicska háborúba

Magyar Nemzet
a Magyar Nemzet szerkesztősége 2015.02.06.
Vágólapra másolva!
A médiahatóság vizsgálhatja azt a százmilliós ügyletet, mellyel Simicska Lajos kivásárolta közös médiaérdekeltségeikből a Hír TV és a Magyar Nemzet vezetéséről lemondó Liszkay Gábort. A bejelentést ugyanaz a Tényi István tette, aki a rendőrségtől kért védelmet a magát fenyegetve érző vállalkozónak.
Vágólapra másolva!

A médiahatóság is beszállhat Orbán Viktor és Simicska Lajos médiaháborújába. Legalábbis vizsgálhatja azt a Simicska Lajos által százmillió forintos nagyságrendűre becsült ügyletet, mellyel a pénteken a kormányfővel élesen szembement üzletember és médiavállalkozó átvette az irányítást és a tulajdoni befolyást a Hír Televízió és a Magyar Nemzet fölött.

Simicska Lajos új vezetőket is kinevezett a kivásárolt médiacégeinél Fotó: Bielik István - Origo

Legalábbis e fejlemények nyomán Tényi István vasárnap éjjel állampolgári bejelentéssel fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH). Az Origóhoz is eljutott levelében „A médiapiaci koncentráció megelőzése érdekében, illetve a tulajdoni részek változása miatt" kérte médiahatósági ellenőrzés megindítását.

Liszkaynak a Magyar Nemzetben is volt tulajdonrésze, amit Simicska megvett Fotó: Bielik István - Origo

Simicska Lajos ugyanis pénteken az után, hogy „lelkiismereti okokra" hivatkozva váratlanul lemondott médiabirodalmának hat vezetője – köztük Liszkay Gábor –, kiválasztotta az új vezetőket. Emellett még aznap kivásárolta Liszkay Gábort, akinek meghatározó tulajdonrésze volt a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben is. Simicska a Magyar Narancsnak azt mondta, a vételár százmillió forint körüli összeg volt.

Tényiről érdemes tudni, hogy ő volt az, aki még pénteken rendőrségi védelmet kért Simicska részére, amiért a vállalkozó a Hir24.hu-nak azt állította, hogy veszélyben lehet az élete. Tényi István egyébként a belvárosi Fidesz tagja, és többek között feljelentette a netadós és a NAV elleni tüntetéseket szervező Facebook-csoportokat, mert szerinte felmerült a csalás gyanúja.

Tényi újabb bejelentése miatt megkerestük az NMHH-t, amint válaszolnak kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.