Lenyomta a fideszes jelöltet a cigányozó jobbikos Mezőtúron

Vágólapra másolva!
Ettől még nincs veszélyben a helyi fideszes többség.
Vágólapra másolva!

A szavazatok 55 százalékával megszerezte az önkormányzati képviselőséget a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr egyik választókörzetének jobbikos jelöltje. Azért tartottak választást, mert tavaly októberben szavazategyenlőség alakult ki a fideszes Pete Lajos és a jobbikos Kötél János között. Most utóbbi 246 voksot szerzett, míg előbbi csak 166-ot.

Kötél János neve onnan lehet ismerős, hogy az Index megírta róla, hogy a cigányok kiirtásáról szokott posztolni az interneten. Kötél győzelme ugyanakkor nem veszélyezteti a helyi fideszes többséget.

Vasárnap a Nógrád megyei Alsótoldon és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulácson is tartottak időközi önkormányzati választást, Mindkét helyen a polgármesterről lehetett szavazni, és mindkét helyen független jelöltek nyertek: Alsótoldon Sándor Szandra Éva, Gulácson Ujvári Judit lett a polgármester. Alsótoldon szavazategyenlőség volt tavaly októberben, Gulácson pedig két nappal a választás után meghalt az akkor megválasztott polgármester, Ujvári Sándor. Most özvegye nyert.