Autós üldözés közben halhattak meg a rendőrök

Budapest, 2015. február 7.
Baleset helyszíne a főváros XVIII. kerületében 2015. február 7-én, ahol két rendőr életét vesztette egy közúti balesetben kora hajnalban. Az Üllői úton történt balesetben három autó ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati g
Budapest, 2015. február 7. Baleset helyszíne a főváros XVIII. kerületében 2015. február 7-én, ahol két rendőr életét vesztette egy közúti balesetben kora hajnalban. Az Üllői úton történt balesetben három autó ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati gépkocsi volt. A rendőrautóban utazó törzsőrmester és őrmester olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az egyik gépkocsiból egy embert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba vittek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy másik autót üldözött az a rendőrségi kocsi, amely szombaton frontálisan ütközött egy taxival, a balesetben pedig két rendőr a helyszínen életét vesztette. A rendőrség ezt az Origónak nem kívánta megerősíteni, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig továbbra sem közöl további információkat; hétfőre ígértek részletes tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

Autós üldözés közben történhetett az a baleset szombat hajnalban, amelyben életét vesztette két rendőr: a rendőrök kocsija éppen egy másik autót üldözött, amikor elé kanyarodott egy harmadik jármű, amelynek nekiütközött. A rendőrautó ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott egy taxival.

Rendőrök vizsgálódnak a tragédia helyszínén Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mindezt a Híradó tudta meg a helyszínen, de a baleset körülményeit vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség részleteket nem közölt, csupán annyit mondtak, hogy a vizsgálat ki fog terjedni az összes körülményére, így arra is, hogy a balesetben érintett bármelyik fél követett-e el KRESZ szabályszegést és amennyiben igen, az összefüggésben áll-e a történtekkel. További információ hétfőre várható.

Az Origo kérdésére a rendőrség sajtóügyelete nem kívánta megerősíteni a közmédia információit, helyette a nyomozó főügyészséghez irányítottak minket, ahonnan egyelőre nem kaptunk választ.

A szombati tragédia után a rendőrség épületeire gyászlobogót tűztek ki, így emlékezve a balesetben elhunyt törzsőrmesterre és őrmesterre.

Gyászlobogó a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt Forrás: MTI/Lakatos Péter