Vágólapra másolva!
Vizsgálatot, és szükség esetén rendőri védelmet kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól Simicska Lajos számára egy közérdekű bejelentés.
Vágólapra másolva!

Tényi István az Origóhoz is eljuttatta közérdekű bejelentését, amelyben a 2013. CLXV. törvény vonatkozó rendelkezései szerint felhívta a Budapesti Rendőr-főkapitányság figyelmét a HÍR24 internetes portálon Simicska Lajossal megjelent interjúra.

A vállalkozó ebben többek között arról beszélt, hogy akár merénylet is érheti.

A rendőrség dolga megvédeni

A bejelentő felhívja a rendőrség figyelmét arra, hogy a cikkben foglaltak szerint egy ember élete veszélybe kerülhet a jövőben. Márpedig az 1994. évi XXXIV. törvény 2. § (1) alapján: „A rendőrség védelmet nyújt az életet, a testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető vagy sértő cselekménnyel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulónak. A rendőrség tiszteletben tartja és védelmezi az emberi méltóságot, óvja az ember jogait.”

„Kérem a Tisztelt Hatóságot, hogy nevezett személy kijelentései ügyében vizsgálatot elrendelni szíveskedjen. Amennyiben valóban veszélyben van nevezett személy, akkor az ő biztonságáról gondoskodjék” – zárul a közérdekű bejelentés.

Tényi István egyébként a belvárosi Fidesz tagja, aki többek között feljelentette a netadós és a NAV elleni tüntetéseket szervező, a „Százezren az internetadó ellen” és az „1000 milliárdan a tisztességes adózásért” Facebook-csoportokat, mert szerinte felmerült a csalás gyanúja.