Fura dolog történt az ötös lottó szombati sorsolásán

lottó
Vágólapra másolva!
Felkerült az egyik közösségi portálra egy rövid videó az ötös lottó szombati sorsolásáról, és a kommentelők a képsor alapján csalást sejtettek. Megkérdeztük a Szerencsejáték Zrt.-t, itt a megoldás!
Vágólapra másolva!

A tévéközvetítésről készült, alig 10 másodperces képsort nézve úgy tűnhet, hogy a számhúzásra kisorsolt hölgy már az előtt feláll a helyéről, és elindul a sorsolás helyszíne felé, mielőtt a nevét kihúznák. Úgy tűnik, mintha előre tudta volna, hogy ő lesz a szerencsés.

Csak a látszat csalt

Garai Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs irodájának munkatársa az Origónak elmondta, mindössze annyi történt, hogy munkatársuk felmutatta a nyertes számhúzó nevét, és miközben a kamera még a közönséget pásztázta, a kisorsolt hölgy – mivel elöl ült, és látta a saját nevét a papíron – felállt. A kamera vágása miatt ez nem látszott, a kamera csak ezután tért vissza a sorsolást végző munkatársra és a kisorsolt számhúzóra.

A közjegyző szerint is rendben volt minden

A sorsolások nyilvánosak, és közjegyző jelenlétében történnek, így volt ez szombaton is, és ebben az esetben sem talált semmi problémát a közjegyző, hiszen csak a kameraváltás miatt nem látszott, miért állt fel a számhúzó korábban, mint ahogy a nevét mondták.