Ónos eső miatt riaszt Dél-Magyarországon a meteorológia

Vágólapra másolva!
Hófúvás is várható pénteken, de a hétvégére nyugodt lesz az idő.
Vágólapra másolva!

Riasztást adott ki ónos eső miatt a déli országrészre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megye déli részén másodfokú a figyelmeztetés, több órás ónos eső várható. Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, északi részére, Csongrád és Békés megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki. Itt gyenge ónos esőre lehet számítani.

Északkelet-Magyarországon és Veszprém megye nagy részén gyenge hófúvásra figyelmeztetnek. Itt első fokú a figyelmeztetés, alacsony hótorlaszokat emelhet a szél.

A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a reggeli, kora délelőtti órákban többfelé várható gyenge, időnként közepes intenzitású ónos eső, amit fokozatosan mindenütt havazás vált fel. Péntek éjfélig 5 cm-t meghaladó mennyiségű hó Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében valószínű, de Baranya megyében, illetve Somogy és Zala megye déli határán 15-20 cm-nél is több friss hó hullhat. Az említett területeken nagy mennyiségű vizes, tapadó hóra kell felkészülni - figyelmeztettek.

Az erős, időnként viharossá (60-70 km/h) fokozódó északkeleti szél elsősorban a délnyugati megyékben okoz hófúvást, de kisebb hóátfúvásra a vastag hóval fedett Bakonyban és helyenként az északkeleti megyékben is számíthatunk.