Hétmilliót sikkasztott az önkormányzattól a házipénztáros

Vágólapra másolva!
Sikkasztás miatt emeltek vádat egy meg nem nevezett Nógrád megyei község önkormányzatának házi pénztárosa ellen. Az ügyészség szerint majdnem 7 millió forintot sikkasztott.
Vágólapra másolva!

15 éven át dolgozott házi pénztárosként egy nő egy Nógrád megyei község önkormányzatánál és éveken keresztül nem volt rá panasz. Aztán 2013-ban kiderült, hogy jelentős összeget elsikkasztott.

Az ügyészség szerint a nő 2008-ban döntött úgy, hogy kölcsön vesz az általa kezelt pénzből. Ezután Folyamatosan vett fel különböző összegeket, eleinte csak kölcsönbe, majd véglegesen is. 2013 júliusában bukott le, amikor pénztárellenőrzést tartottak a hivatalban. A pénztárban 7 010 155 forint helyett csak 65 970 forintot találtak. A nő 6 944 185 forinttal nem tudott elszámolni.

Mivel megbízhatóan dolgozott, egészen addig senki nem ellenőrizte a pénztárban lévő összeget. Annak érdekében pedig, hogy elkerülje a pénztár átadás-átvételét, éveken keresztül nem vett ki egyetlen nap szabadságot sem.

A nőt jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztással, és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Salgótarjáni Járási Ügyészség. Letöltendő börtön kiszabását, és a kár teljes megtérítését kérik az ügyészek.