Feljelentette a BKK Vitézy Dávidot

Tarlós István és Vitézy Dávid a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésén
Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Központ üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot.
Vágólapra másolva!

A Dabóczi Kálmán a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgtója szerint a társaság rendelkezésére álló hivatalos dokumentumok alapján megállapította, hogy Vitézy Dávid munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének.

Hozzátették: valószínűsíthető, hogy a volt vezérigazgató jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megvalósíthatja az üzleti titoksértés bűntettét, alkalmas lehet vagyoni hátrány okozására, jogtalan előnyszerzésre.

Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ megalapításától, 2010 októberétől 2014. december 31-ig töltötte be a vezérigazgatói posztot, menesztéséről a Fővárosi Közgyűlés december 3-án döntött.

Vitézy Dávid és Tarlós István a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésén Forrás: MTI/Kovács Attila

Vitézy: Minden alapot nélkülöző vádaskodás

Vitézy Dávid a BKK korábbi vezetője szerint a társaságtól való távozásakor minden szabályosan történt az átadás-átvételi eljárásban, szerinte a BKK vezérigazgatója által aláírt, ezzel ellentétes tartalmú közlemény minden alapot nélkülöző vádaskodás.