A kormány nem háborúzik senkivel

Kovács Zoltán; Novák Katalin Budapest, 2015. február 6.
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a munkahelyvédelmi kedvezményekről, a
Budapest, 2015. február 6. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a munkahelyvédelmi kedvezményekről, az Országházban 2015. január 6-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A kormányt nem a háborúzás, hanem a társadalmi igazságosság vezeti a reklámadó ügyében - reagált Kovács Zoltán arra, hogy Simicska Lajos az új reklámadó terve miatt totális médiaháborút emleget.
Vágólapra másolva!

A kormány nem háborúzik senkivel - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken arra reagálva, hogy Simicska Lajos a reklámadó megváltoztatása miatt totális médiaháborúról beszélt. A kormány a terhek kialakításában mindig a társadalmi igazságosságot veszi alapul - tette hozzá.

Novák Katalin államtitkárral tartott tájékoztatón beszélt Kovács Suimicskáról Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A kormányszóvivő a Népszabadság beszámolója szerint arra a kérdésre, hogy valóban 5 százalék lesz-e a reklámadó, úgy válaszolt: csak azt tudja megerősíteni, hogy Lázárt Jánost felhatalmazta a kabinet a reklámadóval kapcsolatos egyeztetésekre. Ennek az a célja, hogy a kötelezettségszegési eljárást megakadályozza - tette hozzá.

Simicska Lajos eközben az Origónak úgy nyilatkozott: az új reklámadó milliárdos terhet róna médiaérdekeltségeire, ám szerinte a háború mégsem a pénzről, hanem az elvekről szól. Úgy vélte, Orbán Viktornak csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti. Ezt viszont ő nem hagyja - tette hozzá.