A hófúvás miatt lezártak két utat Borsodban

Vágólapra másolva!
Lezártak két mellékutat hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén. Hiába takarítják le a közútkezelő munkagépei a havat a burkolatról, az erős szél gyakorlatilag azonnal visszahordja az úttestre.
Vágólapra másolva!

Pécsi Norbert Sándor szóvivő közleményében azt írta: a viharos erejű, óránkénti több mint 60 kilométeres erősségű széllökések miatt két mellékutat lezártak. Forró és Fancsal között mintegy három, Vilmány és Fony között több mint 4,6 kilométeren van útzár.

Mint írta, hiába takarítják le a közútkezelő munkagépei a havat a burkolatról, az erős szél gyakorlatilag azonnal visszahordja az úttestre. Ennek ellenére folyamatosan, az éjszakai órákban is dolgoznak ezeknek az utaknak a megtisztításán és a többi érintett szakaszon is - olvasható a közleményben.

A települések más irányból megközelíthetők, de arra kérik az autósokat, hogy a megye hófúvással érintett területein inkább ne induljanak útnak. Akik mégis az utazás mellett döntenek, tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu weboldalon.