Indul a nemzeti közműszolgáltató, új budapesti kórház épül

Rogán sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
A Fidesz–KDNP-frakció felhatalmazta a kormányt arra, hogy márciusban induljon el a nemzeti közműszolgáltató – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki mezőkövesdi sajtótájékoztatóján, a kormánypárti képviselőcsoport kihelyezett ülésének helyszínén. A Fidesz–KDNP ezenkívül egy új budapesti kórház építését is javasolja.
Vágólapra másolva!

A nemzeti közműszolgáltató először a Főgáz alapján gázszolgáltatással kezdi meg a működését, de úgy, hogy az egész országban szolgáltathasson – mondta a politikus.

Előbb a gáz-, majd az elektromos hálózat kerülne a nemzeti közműszolgáltató alá Fotó: Polyák Attila - Origo

Rogán Antal hozzátette, arra számítanak, hogy a nonprofit elven működő nemzeti közműszolgáltató olcsóbb lesz, versenyezni tud majd más cégekkel. "Ezzel nemcsak megőrizni (...), hanem folytatni is tudjuk a rezsicsökkentés folyamatát" – mondta a frakcióvezető.

Célként fogalmazta meg egyúttal, hogy legkésőbb 2016-ban a villamos energia területére is kiterjedjen a nemzeti közműszolgáltatás.

Új fővárosi kórház

Új budapesti kórház építését javasolja a Fidesz–KDNP. Rogán Antal elmondta: budapesti képviselőik javaslatára döntöttek egy új, nagy fővárosi kórház szükségességéről. A frakció felkérte és felhatalmazta a kormányt arra, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat – európai uniós pénzek felhasználásával is – teremtse elő, döntsön az új intézmény helyszínéről és felépítésének ütemezéséről.

A Fidesz–KDNP képviselőcsoportja arra is kérte a kormányt, fordítson nagyobb figyelmet a megelőzésre, a szűrőprogramokra, különösen a méhnyakrák és a vastagbélrák elleni védekezés esetében – tájékoztatott Rogán Antal.