Nem sérthet közerkölcsöt a Várkertbazár kávézója

Várkert Bazár átadás
Vágólapra másolva!
Kávéház és étterem üzemeltetésére írt ki pályázatot a Várgondnokság a Várkertbazár területére. A feltételek között szerepel, hogy az ott megtartott rendezvények ne sértsék a közerkölcsöt.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a Várkertbazár benépesítése: a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent a kiírás a Déli Bazársoron található vendéglátóegység üzemeltetésére. Mivel a terület a világörökség része, a pályázóknak igen szigorú feltételeknek kell megfelelniük.

A Várkert Bazárt tavaly újították fel. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Lent kávéház, fent étterem

Az Ybl Miklós tér 2-6. alatt található helyiség 450 négyzetméteres földszintjén kávéházat, a 625 négyzetméteres emeleti részen éttermet kell üzemeltetnie a nyertesnek. Nagy előny, hogy bérleményhez egy 385 négyzetméteres terasz is tartozik, amely azonban nem kizárólagos használatú.

A leendő bérlő feladata lesz a belsőépítészeti és a konyhatechnológia kialakítása, a berendezés, valamint az engedélyek megszerzése. Mindezt azért, hogy a turistákat a „műemléki környezetbe illeszkedő, elegáns, magas színvonalú kávéház és étterem várja”.

A műemléket először tavaly áprilisban adták át Forrás: Polyák Attila - Origo

Közerkölcsöt nem sérthet

Fontos feltétel az is, hogy a bérleményben csak és kizárólag olyan tevékenység végezhető, valamint olyan rendezvény valósulhat meg, amely nem sérti a közrendet és a közerkölcsöt és összeegyeztethető az épületegyüttes és közvetlen környezete kiemelt jelentőségével – áll a Magyar Közlönyben.

Az sem árt, ha az érdeklődőknek van pénze, hiszen az 50 ezer forintos pályázati díj mellé kétmillió forint ajánlattételi biztosítékot is Várgondnokság, amit azonban a nyertes kihirdetése után visszakapnak a pályázók.

CBA már nyílhat

Az már biztos, hogy a felújított Várkertbazár északi részén egy CBA-üzlet fog nyílni, amely köteles lesz hungarikumokat árulni.