Rogánék vitanapot akarnak a gazdasági bevándorlásról

Vágólapra másolva!
Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek a bevándorlásról szóló politikai vitanapra vonatkozó kezdeményezését.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője a „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra” című vitanap-kezdeményezésüket indokolva közölte: két év alatt hússzorosára nőtt Magyarországon a politikai menedékjogot kérők száma, ám nagy részük „nyilvánvalóan nem politikai üldözött”, hanem megélhetési céllal érkezett bevándorló.

Rogán Antal szerint nincs szükség megélhetési bevándorlókra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Fontosnak tartjuk, hogy az Országgyűlés éppen ezért megvitassa, miként lehet megakadályozni, hogy a megélhetési bevándorlók magukat politikai menekültként feltüntetve egyre nagyobb számban érkezzenek Magyarországra” - mondta a politikus. Közölte azt is, hogy a vitanapot akár már a tavaszi parlamenti ülésszak elején, a február 16-i héten megtarthatják.

Az Országgyűlésnek a vitanap után ki kell alakítania a politikai menekültstátusra vonatkozó új magyarországi szabályozást - közölte, mindenképpen szükséges változtatásként említve azoknak a - ma gyakran nyolc hónapig tartó - jogi eljárásoknak a felgyorsítását, amelyek során döntenek a politikai menekültstátusra való jogosultságról.

A gazdasági bevándorlás rossz

Orbán Viktor miniszterelnök január 11-én, vasárnap Párizsban azt mondta, a gazdasági bevándorlás rossz, azt meg kell állítani, a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani. Hozzátette: „nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani”. A Migránsokat Segítő Egyesület akkor felháborodott. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.