Eljárás indult a koszovói menekültek ellen

Vágólapra másolva!
Összesen 330 koszovói állampolgárral szemben intézkedtek a hatóságok. Hétfőn a győri vasútállomáson több száz határsértőt szállítottak le a Budapestről Bécsbe tartó vonatról, mert nem rendelkeztek érvényes iratokkal.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a schengeni szabályok szerint lefolytatott ellenőrzése során több száz menekültet igazoltatott és több száz ellen indított eljárást azért, mert úgy kíséreltek meg nemzetközi járatokon kiutazni Magyarországról, hogy nem rendelkeztek megfelelő dokumentumokkal - közölte Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója.

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, hétfőn a győri vasútállomáson több száz határsértőt szállítottak le a Budapestről Bécsbe tartó vonatról, mert nem rendelkeztek érvényes iratokkal.

Végh Zsuzsanna elmondta, a koszovóiak döntő hányada a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz került, mert korábban már menedékjogot kértek Magyarországon, tehát őket menedékkérőként a hatóság már regisztrálta. Voltak olyanok is, akik a rendőri intézkedés során nemzetközi védelmet kértek Magyarországtól.