Több járat nem indul a Déli pályaudvar lezárása miatt

Vágólapra másolva!
A Kelenföldi pályaudvar szűk keresztmetszete miatt törölték az összes személyvonatot Százhalombatta és a Déli pályaudvar között, míg a Martonvásár és a Déli pályaudvar közötti vonatok közül csak három közlekedik hétfőn. A vonatok a Kelenföldi pályaudvarig, illetve onnan indulva közlekednek. 
Vágólapra másolva!

A Mávinform vasárnapi közleménye szerint a Déli pályaudvar lezárása naponta átlagosan 250 járatot érint, a forgalom átszervezése zökkenőmentes, a Kelenföldi és a Keleti pályaudvar képes kiszolgálni az ideiglenesen életbe léptetett vágányzári rendet.

Hétfőtől határozatlan ideig az IC 201 (AGRAM) és az IC 958 (GÖCSEJ) ugyancsak Kelenföld végállomással üzemel. A MÁV-START Zrt. kezelési költség nélkül visszatéríti a menetjegy árát azoknak, akik emiatt lemondanak utazási szándékukról. Az utasok részletes felvilágosítást a MÁV-START honlapján találnak.

A vasúttársaság továbbra is vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között. A BKK 139-es járatokon érvényesek a vasúti menetjegyek és bérletek.

Szombat este fél héttől kizárták a Déli pályaudvart a vasúti közlekedésből, miután még jobban megcsúszott a pályaudvar előtti alagút támfala és újabb kövek hullottak onnan a sínpályára. Erről bővebben ide kattintva olvashat.