Gyűlnek a Demcsák Zsuzsát támogató aláírások

2015.02.01. 08:12

Szombaton indított aláírásgyűjtést a Patent Egyesület a peticiok.com-on, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat Demcsák Zsuzsával. A műsorvezető volt férjét a héten mentette fel a bíróság első fokon, mert nem találták bűnösnek sem rongálásban, sem lopásban, sem súlyos testi sértésben. 

Az aláírásgyűjtést kezdeményező Patent Egyesület tagjai felháborodtak az ítélet kapcsán. Szerintük ez újabb felhatalmazást ad a bántalmazóknak, hogy a felelősségre vonás kockázata nélkül továbbra is terrorban tartsák a családtagjaikat, s üzen a kiszolgáltatottaknak, hogy nem számíthatnak állami védelemre a partnerkapcsolati erőszakkal szemben.

Az ítéletből kiderül, hogy a közös háztartásban található tárgyak megrongálása, illetve eltulajdonítása megtörtént, s az is egyértelmű, hogy fizikai erőszakot is elkövetett a vádlott. Ennek ellenére a férfi diadalittasan, „ártatlanként" távozhatott a bíróságról. Kommentálhatta úgy a történteket, mintha a családon belüli erőszak csak volt felesége kitalációja lenne, sőt még azt is megengedhette magának, hogy diszkréten megfenyegesse exházastársát a gyerekei elperlésével.

Demcsák ZsuzsaForrás: TV2

Az internetes petíció aláírói amellett, hogy együttérzésükről és szolidaritásukról biztosítják Demcsák Zsuzsát, felszólítják a magyar államot, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy a családon belüli erőszak ne csak a szavak, hanem az egyedi döntések szintjén is elítélésre kerüljön! 

Fél nap alatt több mint 220 támogató aláírás érkezett a petícióhoz.