Gyurcsány Ferenc most sem kímélte Orbánt

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint 2014-ben a remény és a reménytelenség között bukdácsolt Magyarország - a pártelnök erről a 14. alkalommal megtartott évértékelőjén beszélt. 
Vágólapra másolva!

A politikus azt mondta, hogy 2014 tavasza reményt hozott mindazoknak, akik a jelenlegi „rezsimben” az ország felemelkedésének és megerősödésének zálogát látták. Eközben reménytelenséget hozott azoknak, akik úgy gondolták, négy év elég volt ahhoz, hogy közösen megüzenjék a kormánynak, egy másik világot képzelnek el - tette hozzá a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszédet mond pártja évértékelő rendezvényén Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Tavaly ősszel pedig sokan azok közül, akiket fojtogatott az önkény levegője, végre újra hihettek abban, hogy változás történik Magyarországon, a hatalmon lévőket pedig megérintette a jövőbeni kudarc lehetősége - fogalmazott a DK elnöke.

Orbán új ellensége

Gyurcsány Ferenc beszédében kitért arra is, hogy a súlyos szegénységben élők száma minden korábbinál jobban emelkedett, a fiatalok pedig soha nem látott számban hagyják el az országot. Úgy fogalmazott, ha ilyen ütemben folytatódik a kivándorlás, akkor 2060-ra Magyarországon csak hét és fél millióan maradnak.

Emellett többek között azért is bírálta Orbán Viktor kormányfőt, hogy "új ellenséget talált" a Magyarországra érkező bevándorlókban. tatisztikákat idézve arról beszélt, hogy Magyarországon 200 ezer nem magyar állampolgár él életvitelszerűen, az ő 80 százalékuk pedig európai uniós polgár. Összesen tehát negyvenezer olyan ember él közöttünk, aki nem ez EU-ból jött, köztük politikai menekültek és olyanok is, akik a jobb élet reményében indultak el Európa felé, az "önmagát kereszténynek maszkírozó kormány pedig azt mondja, hogy ki velük" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Ironikusan kijelentette: megérti a menekülteket, "mert mi vagyunk a földi Paradicsom". Olyan országba akarnak jönni, ahol 2008 óta nem emelték a családi pótlékot, megszüntették a lakhatási támogatást, a méltányossági ápolási díjat, a méltányossági közgyógyellátást és nincs óvodáztatási támogatás.

"Embertelen kormányunk van, amelyik nem egyszerűen nem keresztény, de nem is tisztességes"

- jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Fidesz: Gyurcsány mellébeszél

A Fidesz szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc ugyanazt a szélsőséges politikát folytatja, amivel egyszer már tönkretette az országot. Ha Gyurcsányon múlik, Görögország sorsára jutottunk volna; megduplázta a munkanélküliséget, az államadósságot, a magyar családokat sorozatos megszorításokba és devizahitelekbe taszította.

Gyurcsány Ferenc nemrégiben lemezlovasnak állt. A buliról készült felvételeket korábbi cikkünkben megnézheti. A volt kormányfő feleségével, Dobrev Klárával készült interjúnkat pedig ide kattintva olvashatja el. És a közelmúltban ételt osztott a rászorulóknak, korábbi cikkünkben erről is olvashat bővebben.