Dől be a kokain az országba

Kokainfogás Ferihegyen
A módszer azonos, még a csomagolás is
Vágólapra másolva!
Nem egészen két nap alatt már a második százmilliós drogküldeményt találták meg a rendőrök a budapesti reptéren. Kedden egy olasz férfi csomagjában volt csaknem 200 milliót érő kokaint.   
Vágólapra másolva!

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinak kedden, dél körül tűnt fel a Liszt Ferenc repülőtéren egy férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen ellenőriztek.

Az olasz férfi a zöld folyosón akart kimenni, mikor igazoltatták, és átkutatták a csomagját. A poggyászból 154 darab hajfestékes tasak került elő, melyekben összesen több mint 12 és fél kiló kokain volt.

Nem menekülhetett a drogfutár

A térfigyelő kamera képein jól látható, ahogy a rendőrök kiemelik az utasok közül a csempészt. A videó elején a fehér körrel jelzett férfi a többiekkel indul a kijárat felé. A rendőrök akciója a tízedik másodpercnél kezdődik, ekkor állítják meg, utána pedig a reptér őrszobájára kísérik. Később már a csomagja látható, amelyben több, preparált hajfestékes tasak volt, benne a kábítószerrel.

A férfi, ahogy a szombaton elfogott portugálok, Brazíliából, Dubajon keresztül jött Magyarországra. A csempészt őrizetbe vették – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.