Öt és félmillió forint a Tábitha Háznak

tabitha adomány átadás
Vágólapra másolva!
Közel 2,5 millió forint gyűlt össze a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub decemberi jótékonysági akcióján. Az összeget a vállalat 3 millió forinttal kiegészítette, az adományt pedig a Tábitha ház kapta.
Vágólapra másolva!

Saját készítésű süteményeiket árulták a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub munkatársai az Adni jó! Sütiakció decemberi vásárnapján az édesszájú és jószívű adományozók között. A portékák a vállalat elektronikus karácsonyi képeslapjaira is felkerültek, ezek küldésenként – szintén a Telekom által fedezett - 100 forintos adományt jelentettek. A sütemények értékesítéséből összegyűlt közel kétmilliót és a képeslapküldésből befolyt félmilliót a Telekom további hárommillió forinttal egészítette ki, így összesen 5 474 030 forintot kaphat a Tábitha ház.

Forrás: Mandi Emese

Az adományt január 12-én adták át. A Tábitha házban térítésmentesen nyújtanak segítséget olyan családoknak, akik tartósan beteg, az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermeket gondoznak. Fábián Éva, a Tábitha intézményvezetője szerint a gyermekhospice jelenleg kizárólag adományokból működik. A Telekom által nyújtott támogatásból légzésfigyelő készülékeket, véroxigénszint-mérőt, gyógyszeradagolókat és a kritikus állapotú gyerekek megfigyeléséhez való speciális monitorrendszert vásárolnak.

Forrás: Mandi Emese

Az Origót kiadó Origo Zrt. tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.