Összefogott az MDF-utód Schmuck Andorral

Vágólapra másolva!
Kedden visszalép Karancsi Tibor, a Szociáldemokraták veszprémi országgyűlési képviselőjelöltjének a javára az MDF utódszervezetének, a Jólét és Szabadságnak a jelöltje. Időközben a Jobbik is leadta az ajánlásokat.
Vágólapra másolva!

A Szociáldemokrata Párt közleménye szerint kedden visszalép Horváth István, a Jólét és Szabadság jelöltje Karancsi Tibor javára. A Schmuck Andor vezette alakulat szerint erre azért van szükség, mivel Karancsi Tibor személye garancia arra, hogy „a politikai életbe visszatérjen a tisztesség, becsületesség.”

A Jobbik leadta

Időközben leadták a Jobbik jelöltjének ajánlásait a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési választásra. Varga-Damm Andrea, a Jobbik jelöltje a szükséges ötszáz aláírás helyett ezret tartalmazó ívet adott le, de a párt folytatja az ajánlások gyűjtését, mivel ezt nagyon jó lehetőségnek tartja az emberekkel való találkozásra, beszélgetésre.

25 településen voksolnak

A jelöltek január 5-én kezdhették meg gyűjteni a választók ajánlásait az időközi voksolásra, amelyet Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én tartanak. A választásra azért kerül sor, mert Navracsics Tibort, a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjét november elsejével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.