Olajsütővel ütött a késes gyilkos

Vágólapra másolva!
Újra bíróság elé kellett állnia hétfőn egy négy évvel ezelőtti, pécsi gyilkosság miatt annak a férfinak, akit korábban már jogerősen felmentettek. Egy új tanúvallomás alapján mégis ő gyilkolhatott. 
Vágólapra másolva!

A hétfői tárgyalás perújítás miatt kezdődött, amelyről a Pécsi Ítélőtábla egy új vallomás alapján döntött. Ebben egy férfi azt állította, hogy a gyilkosság napján együtt mentek el az áldozathoz, hogy kirabolják. Amíg azonban ő a lakás egy másik helyiségében volt, társa megölte a férfit.

Elvágta a torkát

Az ügyészség szerint korábban a férfi többször vásárolt kábítószert a meggyilkolt férfitől, de olyan is volt, hogy számítógép szereléshez kérte a segítségét. 2010. január 30-án éjjel is felment az áldozat lakásába, ahol összevesztek, és verekedni kezdtek. Egy olajsütővel többször is fejbe verte, majd egy késsel elvágta ismerőse torkát.

Minden ellene szólt

A gyilkosság után a poligráfos vizsgálat és néhány tanúvallomás is arra utalt, hogy a férfi a tettes. Ráadásul az áldozat mobiltelefonját is megtalálták nála, mégsem sikerült bebizonyítani, hogy bűnös, így a Pécsi Törvényszék és a Pécsi Ítélőtábla is felmentette.

Azóta már gyereke van

A mostani tárgyaláson a férfi ugyanazt állította, mint eddig, azaz, hogy nincs köze a gyilkossághoz. Elmondta, hogy mióta felmentették, már gyermeke is született, és nem érti, miért kell újra bíróság elé állnia. Azt is mondta, hogy ebben az eljárásban már nem tesz vallomást és a kérdésekre sem válaszol.