Fenyegető kérést intézett Pécs polgármestere Fodor Ibolyához

Pécs 2010, Európa Kulturális Fővárosa, Páva Zsolt, Pécs polgármestere beszél mielőtt aláírta a rendezvény támogatásáról szóló dokumentumot
Vágólapra másolva!
Levélben fordult Páva Zsolt, Pécs polgármestere Fodor Ibolya városi képviselőhöz, hogy "vonja le a megfelelő következtetéseket" az elmúlt hetek történéseiből. A képviselőnőt a pécsi Fidesz–KDNP-frakció korábban arra kérte, mondjon le a mandátumáról.
Vágólapra másolva!

Páva Zsolt a többek között a PécsMa.hu és a Pécsi Újság.hu hírportálon hétfőn megjelent, Fodor Ibolyának címzett levelében azt írta, polgármesterként és pécsi polgárként egyre növekvő aggodalommal figyelte az elmúlt hetekben azt a negatív hírözönt, amely Fodor Ibolya személyét körüllengte.

Hozzátette: aggodalma egyre csak nő azóta, hogy a pécsi Fidesz–KDNP-frakció döntését – amely szerint arra kérik Fodor Ibolyát, hogy mondjon le a mandátumáról – semmibe vette és veszi.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere Forrás: MTI

Páva Zsolt szerint "ahelyett, hogy elfogadná, hogy hibát követett el, amiért vállalnia kellene a felelősséget és önmérsékletet tanúsítana, Fodor még inkább harcba száll a pécsiekkel, noha a vele szemben megfogalmazott kritikák jogosak".

Mindenkit becsapott

A pécsi polgármester szerint – ahogy leveléből kiderül – Fodor Ibolya becsapta a Fideszt mint jelölő és támogató pártot, amikor a párt helyi vezetése előtt elhallgatta azt a tényt, hogy jogerősen elítélték bűnsegédként sikkasztásban való részvételért.

"A párt, a frakció és a pécsiek egy részének önnel szemben tanúsított bizalomvesztése tehát nem alaptalan, nem pletykákra és híresztelésekre alapult, hanem tényekre" – írta a városvezető.

Józanul és higgadtan

Páva Zsolt levelében azt kérte Fodor Ibolyától, hogy józanul és higgadtan tekintse át az elmúlt hetekben folytatott viselkedését, a tényeket, a frakció döntését és kérését, majd vonja le a megfelelő következtetéseket, és cselekedjen aszerint. Fodor Ibolya a Fidesz–KDNP támogatásával lett képviselő tavaly októberben, a pártnak nem volt tagja, korábban nem dolgozott a testületben.

Fodor Ibolya esete a sajtóval

A képviselő az után ajánlotta fel, hogy kilép a Fidesz–KDNP-frakcióból, hogy az RTL Klub híradója közölte: 2003-ban egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre bűnsegédként elkövetett sikkasztás bűntette miatt. A cselekmény elkövetését nem ismerte el a riporter kérdésére. Fodor Ibolyát a Fidesz–KDNP önkormányzati frakciója mellett a helyi MSZP, az LMP és a Jobbik is felszólította, hogy mondjon le a mandátumáról.