Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Embercsempészeket tartóztattak fel Gyálon

Vágólapra másolva!
Négy migránst akart pénzért Szegedről Budapestre vinni autójával egy szarvasi pár hétfőn, és egy mikrobuszban szíreket fuvarozó férfi is fennakadt az ellenőrzésen Gyálon. A gyanúsítottak ellen embercsempészet miatt indult eljárás - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Beluzsárné Belicza Andrea, a kapitányság szóvívője elmondta, hogy a szarvasi 26 éves R. Zsolt és 42 éves B. Rozália autóját hétfő reggel állították meg Gyálon a dabasi rendőrök. A járműben négy illegális bevándorló is ült. Mint kiderült, a magukat szíreknek mondó embereket a pár

fejenként 700 euróért akarta Szegedről Budapestre szállítani, hogy később a migránsok egy fővárosi pályaudvarról Finnországba utazhassanak.

A sofőrt és társát embercsempészet alapos gyanúja miatt őrizetbe vették, a rendőrség előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk elrendelésére.

Tíz szírt fuvarozott

Szintén Gyálon, ugyancsak hétfő reggel feltartóztattak egy kisbuszt, amelyben a 36 éves tomajmonostorai O. Sándor tíz, jogellenesen Magyarországon tartózkodó szír állampolgárt szállított - tájékoztatott a PMRFK szóvivője. A migránsokat a férfi egy Röszke közelében lévő benzinkútnál vette fel, és fejenként 600 eurót kért azért, hogy a fővárosba vigye őket.

A sofőr tudott arról, hogy utasai vonattal akartak továbbmenni Ausztriába.

A férfit embercsempészet alapos gyanúja miatt őrizetbe vették, míg szír utasait a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak adták át. A Dabasi Rendőrkapitányság a 36 éves férfi ellen folytatott eljárást lezárta, a nyomozás iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről