Előzetesben az ötödik embercsempész is

Előzetesben a halálkamion embercsempészei
Kecskemét, 2015. augusztus 29. Az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett egyik gyanúsítottat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskeméti Járási Bíróságon 2015. augusztus 29-én. A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta a bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Az Ausztriában 71 menekült holttestével együtt megtalált hűtőautó ügyében még egy bolgár férfi került előzetes letartóztatásba. Így már összesen öt gyanúsítottja van az ügynek, mindannyian előzetesben.
Vágólapra másolva!

Elrendelték annak a bolgár férfinak az előzetes letartóztatását is, akinek a hatóságok szerint köze van – négy, már szintén előzetesben lévő társával együtt – az ausztriai A4-es autópályán hagyott hűtőkocsiban 71 menekült halálát okozó bűncselekményhez.

A szállításban segített

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője közölte: a bolgár gyanúsított is közreműködött abban, hogy 71 harmadik állambeli állampolgárt a magyar–szerb határszakasz közeléből Magyarországon keresztül Ausztriába szállítsanak.

Négyen már előzetesben

A bolgár férfi négy társát már vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Mint arról az Origo beszámolt, bűnszervezetben, sanyargatással, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt rendelték el ellenük a kényszerintézkedést, egyelőre egy hónapra.

Az előzetes letartóztatásba helyezett egyik gyanúsított Forrás: MTI/Ujvári Sándor

71 holttest a teherautóban

A 71 illegális bevándorló holttestét rejtő kisteherautót a múlt héten csütörtökön találták meg az osztrák A4-es autópályán. Az embercsempészek a szerb–magyar határt illegálisan átlépő migránsokat vitték Magyarországról Ausztriába.

A burgenlandi rendőrség elszállítja azt a kamiont, amiben a holttesteket találták Fotó: Origo

A kisteherautó Kecskemétről indult, onnan először a déli határszakasz közelébe, később pedig már Ausztriába ment tovább.