Sportújságíró lett a Népszabadság új főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Kinevezték a Népszabadság új főszerkesztőjét. A napilapot a májusban lemondott Murányi Marcell testvére, Murányi András vezeti tovább.
Vágólapra másolva!

Murányi Andrást nevezték ki a Népszabadság főszerkesztőjének - közölte a Mediaworks. Hangsúlyozták: a napilap és a hozzá kapcsolódó online portál vezetőjének feladata a Népszabadság piaci súlyának és befolyásának növelése, valamint a hatékony és nyereséges működés biztosítása.

Sportújságíró volt

Murányi András 14 éven keresztül volt a Népszabadság munkatársa

sportújságíróként, szerkesztőként, közéleti publicistaként. 2011-től a Nemzeti Sportnál általános főszerkesztő-helyettesként dolgozott.

A Népszabadságot Murányi András vezeti tovább Forrás: MTI/Faludi Imre

„Húszéves pályafutásom csaknem kétharmada a Népszabadság műhelyében telt. Az újság hagyományainak ápolása kötelesség, a minőség fejlesztése pedig kihívás. Hiszek a minőségi tartalomban és a nyomtatott sajtóban: a Népszabadság változatlanul mértékadó, igazodási pontot jelentő lap lesz” - nyilatkozta az új főszerkesztő.

Gázolás miatt lemondott

A Népszabadság korábbi főszerkesztője, Murányi Marcell májusban mondott le, miután kiderült, hogy meghalt egy kerékpáros, akit autójával elsodort. A főszerkesztő március 30-án a budapesti Rottenbiller és István utca kereszteződésében sodorta el a férfit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Murányi Marcell jelenleg külső tanácsadóként dolgozik.

Murányi Marcell májusban mondott le Forrás: MTI/Mohai Balázs

Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg.