Budapest helyett Röszke felé indult a béna embercsempész

bemászik az ablakon illegális bevándorlás illegális bevándorló KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ menekült SZEMÉLY tömeg vonat
Az Európai Unióba igyekvő bevándorlók az egyik szerelvény ablakán át próbálnak meg feljutni egy Szerbiába induló vonatra a macedóniai Gevgelija vasútállomásán. A bevándorlók Macedónián és Szerbián keresztül akarnak Magyarországra jutni
Vágólapra másolva!
Ausztriába vitt volna migránsokat egy szerb férfi, de eltévedt, és Röszke felé indult el. A határon kapták el, előzetes letartóztatásba került. 
Vágólapra másolva!

A férfi 29 migránst szeretett volna Ausztriába vinni múlt héten pénteken. A megbízást szintén szerbektől kapta, ezer eurót adtak neki.

Az embercsempészek a zöldhatáron kísérték át a menekülteket, a féri a határ közelében egy kisbusszal várt rájuk.

Az Európai Unióba igyekvő bevándorlók az egyik szerelvény ablakán át próbálnak meg feljutni egy Szerbiába induló vonatra a macedóniai Gevgelija vasútállomásán. A képillusztráció Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Telefonon irányították

Azt beszélték meg, hogy telefonon kapja az utasításokat, és úgy irányítják majd Ausztria felé.

Ahogy megállapodtak, beültette a kocsiba a 17 szír és 12 iraki állampolgárt, és elindult velük. A gond csak annyi volt, hogy eltévedt, és Ausztria helyett Röszke felé indult.

A határátkelőnél azonnal lebukott. Embercsempészés miatt indult eljárás ellene, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.